SDP farà una esmena a la totalitat al projecte de llei

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 11 de Juliol de 2014

El grup mixt va anunciar ahir que interposarà una esmena a la totalitat al projecte de llei del pla de pensions de la funció pública en no compartir el fons ni tampoc la urgència amb què es vol tramitar el text, motiu pel qual també demanarà que s’allargui fins al setembre la presentació d’esmenes.

En relació amb la celeritat amb què els demòcrates volen que els consellers treballin en aquesta llei, el president del grup mixt, Jaume Bartumeu, va dir que el que es pretén és “tapar les vergonyes de la mala gestió del Govern”, ja que “han estat tres anys marejant la perdiu”.

Els membres de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) consideren que és “una mala llei” a través de la qual, a més, l’executiu vol fer “contraban legislatiu” en introduir “d’amagatotis” una dotzena de punts que canvien alguns aspectes de la Llei de la funció pública. El grup mixt troba que el que s’ha de fer és reformar la Llei de la funció pública, i no tan sols abordar les jubilacions dels funcionaris, però amb unes taules de treball amb tots els interlocutors com les que es van formar a la legislatura anterior. A més, creuen que aquesta reforma s’hauria de fer “des d’una posició molt diferent de la dels demòcrates”, apostant per la “defensa dels serveis públics perquè necessitem un Estat fort per tenir una economia competitiva”.

Segons Bartumeu, la situació de l’administració demana sacrificis “però no tots s’han de fer en la mateixa direcció com planteja DA”. En aquest sentit, va recordar que quan l’any 2009 es va reunir amb els integrants del cos de policia durant la campanya electoral ja els va dir que caldria “sacrificis” durant la present legislatura, contràriament al que va fer el cap de Govern, “que els va prometre el oro y el moro”.