El grup mixt esmenarà “les barbaritats” de la llei de jubilació pública

Autor: C. A.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 11 de Juliol de 2014

El grup mixt pretén atacar de ple per la via de les esmenes la “mala llei” que ha elaborat el Govern per reformar el sistema de pensions dels funcionaris.

Ho farà, tal com va confirmar ahir el seu president, Jaume Bartumeu, a través d’una esmena a la totalitat i amb esmenes en l’articulat per mirar de “salvar algunes barbaritats i millorar alguns aspectes” del projecte de llei. “El que no es pot fer és fer saltar pels aires tot allò que durant 18, 20 o 25 anys han estat cotitzant els funcionaris. No se’ls poden negar els drets”, va exposar, anunciant la intenció d’al·legacions encaminades a mantenir certs drets adquirits dels treballadors públics antics.

La idea és que els canvis que s’introdueixin a la llei de jubilació pública “no tinguin un efecte radical sobre els funcionaris que estan en actiu”, i que es comencin a aplicar als treballadors que s’incorporin a l’administració un cop el text entri en vigor. El parlamentari i líder de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), acompanyat del president de la formació, Víctor Naudi, crítics amb el procediment d’urgència que s’ha activat per tramitar el projecte després d’haver-hi estat treballant tres anys, va anunciar que demanarà al síndic un allargament del període d’esmenes fins al setembre. Passada quasi tota la legislatura ara, va valorar, “no hi ha més urgència que la de tapar les vergonyes”.

Sobre els CRA que s’han fet públics recentment, Bartumeu va recordar com al debat d’orientació política va criticar que se n’hagin atorgat tants, i es va mostrar “preocupat” per la “mala utilització” del procediment.