Els funcionaris planegen accions durant la campanya electoral

Autor: J.S.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 10 de Juliol de 2014

Els funcionaris preveuen dur a terme accions reivindicatives durant la campanya electoral de DA, després de descartar ahir emprendre accions legals contra Sindicatura.

La plataforma de funcionaris va descartar ahir actuar legalment contra Sindicatura per haver admès a tràmit el projecte de llei de reforma dels complements de jubilació sense el preceptiu informe de la comissió consultiva, tal com havia apuntat en aquest rotatiu el seu portaveu, Joan Torra. En canvi, sí que estudiarà dur a terme diverses accions reivindicatives durant la precampanya i la campanya de DA, amb l’objectiu que “la ciutadania s’adoni de quina és la nostra veritable situació”, va explicar ahir el mateix Torra.

Tot i que el tipus d’actes que es duran a terme encara estan per definir, el portaveu de la plataforma va dir que volen ser una “rèplica al discurs de Martí, que cada vegada que pot repeteix que som uns privilegiats”. I hi va afegir que “en lloc de presentar-nos a nosaltres com a enemics del ciutadà, el que hauria de fer el Govern és comparar els nostres sous amb els dels treballadors dels bancs, que amb les seves polítiques sí que són els autèntics enemics de la ciutadania”.

Torra va fer aquestes declaracions poc després de la reunió que la plataforma va mantenir amb el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, i amb la consellera general Sílvia Bonet, els quals, segons va assegurar el també president de l’ABA, “s’han mostrat disposats a presentar una esmena a la totalitat del text” perquè la llei s’ha tramitat pel procediment d’urgència i sense que estigués enllestit l’informe de la comissió consultiva.

“Troben inadmissible que després de tres anys treballant en aquest projecte, ara el Govern l’hagi entrat al Consell sense que tot el procés hagi conclòs”, va indicar. Paral·lelament, el grup parlamentari mixt també introduirà esmenes parcials “que miraran de recollir les inquietuds dels sindicats”, especialment pel que fa a l’eliminació de les prejubilacions en els cossos especials.

La setmana vinent està prevista una reunió amb el PS, mentre els funcionaris també esperen poder reunir-se properament amb DA.