Els sindicats volen esmenes a la totalitat contra el projecte

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 10 de Juliol de 2014

La Plataforma Sindical de Funcionaris confia que els grups de l’oposició presentin esmenes a la totalitat contra el projecte de llei de reforma dels complements de jubilació.

Així ho va indicar el portaveu de la Plataforma, Joan Torra, després de la reunió mantinguda amb el grup parlamentari mixt. Torra va dir que el president del grup mixt, Jaume Bartumeu, va mostrar la seva intenció d’esmenar el text a la totalitat i de presentar esmenes a l’articulat “en línia amb les demandes dels sindicats”. Així mateix, Torra va afegir que el grup parlamentari socialdemòcrata també és partidari de recollir les seves inquietuds, mentre que estan a l’espera que el grup demòcrata els convoqui a una reunió.

Torra va explicar que l’esmena a la totalitat estarà motivada pel fet que la llei s’hagi tramitat pel procediment d’urgència i sense que s’hagués tancat l’informe de la comissió consultiva. Pel que fa a les esmenes a l’articulat que presentin els grups parlamentaris de l’oposició, Torra confia que aniran en la línia de l’informe de la comissió consultiva, contra qüestions com l’eliminació de les prejubilacions o el fet que el fons de pensions es privatitzi.

D’altra banda, la Plataforma Sindical està a l’espera que el grup parlamentari demòcrata els convoqui a una reunió. Segons Torra, els demòcrates es van comprometre, un cop s’ha­gués presentat la llei, a mantenir una trobada amb ells per “mirar de rebaixar la tensió”, per la qual cosa els sindicats espe­ren que compleixin la seva paraula.