Galdós diu que ara es valora la gestió d’Alís

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 6 de Maig de 2014

La consellera de l’oposició al Comú d’Encamp, Eluska Galdós, ha confirmat que diversos veïns de la parròquia demanen que «intentin convèncer Miquel Alís perquè retorni a la política activa». Galdós també ha afegit que en les passades eleccions «la gent demanava un canvi perquè es venia d’una situació de crisi greu, que va afectar el segon mandat d’Alís», però que ara «se’n recorden i veuen que en el passat funcionava tot millor». La consellera de l’oposició no descarta tornar-se a presentar a les eleccions comunals, però matisa que «no és el meu objectiu encapçalar la llista».

La consellera de l’oposició pel grup mixt espera que «Miquel Alís torni a tenir ganes de posar-se en política». Galdós creu que encara és d’hora per parlar-ho, però que l’excònsol major «continua treballant per la parròquia i recolza el nostre projecte».

Segons ella, hi ha una «manca d’implicació i motivació» per part dels consellers de la majoria, i «potser de vegades no són conscients de la situació de la parròquia». La consellera també afirma a l’ANA que «els residents d’Encamp diuen que no veuen als cònsols pel carrer, que se senten abandonats, i que en canvi sí que veuen sempre a Alís».

En aquest sentit, Galdós ha reconegut que, en les darreres eleccions els votants reclamaven canvis, «joves, cares noves», però que les tornes han canviat i ara també demanen «gent amb experiència». La consellera creu que la solució per als propers comicis seria «presentar una llista amb una barreja d’aquests dos pefils: d’una banda un perfil innovador, però també anant a buscar un altre cop les arrels del centreesquerra d’Andorra, amb persones que ja han demostrat que són capaces de governar». La consellera ha reconegut que, personalment, «em faria il·lusió veure cares i persones que no vam veure a les anteriors eleccions, amb gent que hi hauria d’haver estat present però que no estava motivada·.

Així, Galdós recalca que «per a mi encapçalar la llista no és un objectiu, però sí que ho és donar suport a qui ho vulgui fer, perquè m’hi veig amb cor». La consellera membre d’SDP també ha dit que «he fet política a l’ombra durant deu anys i podria tornar-hi si fes falta» i ha assegurat que «no em plantejo tornar a repetir el mateix tipus de campanya que l’anterior», i per part seva, «ja avanço que no hi ha possibilitat de pactar amb el PS d’Encamp».

«Els pactes a la centreesquerra són més complicats que entre els partits de centredreta», assenyala.

Referint-se a les properes eleccions generals, la consellera de l’oposició al Comú d’Encamp i membre de Socialdemocràcia i Progrés, diu que «els grups de centredreta i els de centreesquerra sempre hem tingut un funcionament diferent». Galdós creu que «a ells els és més fàcil pactar», mentre que els de centreesquerra «pensem més amb el cor que amb el cap i ens costa més adherir-nos i ajuntar-nos si els nostres objectius no són els mateixos».

Galdós creu, no obstant, que «la previsió per a SDP és positiva, perquè som un grup actiu, i si haguéssim de fer llistes demà potser les podríem fer amb més facilitat que fa dos anys i mig, quan anàvem sota les sigles del PS». La consellera valora positivament el fet que en els propers comicis «hi hagi més partits i propostes que en els anteriors», perquè així els votants «no es trobin amb opcions massa tancades i puguin triar entre propostes molt diverses».