SDP proposa major transparència en els ajuts que es donen a l’estudi

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 6 de Maig de 2014

El Grup Parlamentari Mixt ha presentat 25 esmenes al projecte de llei d’ajuts a l’estudi presentat pel Govern. En un comunicat, assenyalen que la «voluntat política» de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) és augmentar la transparència en la convocatòria d’ajuts.

Entre altres qüestions, es vol reforçar el suport públic als alumnes amb necessitats educatives especials que s’hagin d’escolaritzar a l’estranger. La consellera general del grup mixt, Sílvia Bonet, ha presentat 25 esmenes. Les esmenes fan referència a la necessitat que els nacionals andorrans han de poder accedir a una beca encara que no resideixin efectivament al Principat.

Igualment, des del grup mixt reclamen que la presentació de la matrícula sigui un requisit indispensable per disposar de l’import de l’ajut. Bonet també proposa la creació d’un Premi nacional a l’estudi professional per premiar els qui cursen aquests estudis, ja que el Premi nacional a l’estudi no defineix el batxillerat professional.

Les esmenes també volen millorar el redactat en l’àmbit del procediment administratiu de revisió dels ajuts en cas de frau o falsejament de dades, de manera que quedi clar que el Govern ho ha de trametre a la Fiscalia. Finalment, les esmenes també van encaminades a subratllar que aquesta llei no es pot separar del reglament que l’acompanya i per aquest motiu, es proposa que mentre no hi hagi un reglament continuï vigent la llei del 2002, abans de fer qualsevol convocatòria amb aquestes bases.