SDP critica que es permeti obrir per la Constitució, “un dia sagrat”

Autor: M. S.
Font: BONDIA
Publicat el: 19 de Febrer de 2020

Progressistes-SDP va carregar ahir contra l’executiu per permetre als comerços obrir el 14 de març vinent, Dia de la Constitució, jornada a la qual consideren que es “falta al respecte” i a la qual “no s’hi dona la importància que mereix”.

Així ho van explicar ahir el secretari d’organització de Progressistes-SDP, Josep Lluís Donsión, i l’integrant de l’executiva de la formació Marc González, que van considerar “molt greu” que no es respecti aquest dia, “un dels únics quatre d’obligat compliment”, ja que normalment és un dia que “les famílies aprofiten per estar juntes”.

Per això, Donsión, que va assegurar que “el Dia de la Constitució és sagrat”, i González van instar l’executiu a deixar clar si el 14 de març és o no un dia festiu, i si ho és a actuar en conseqüència. En aquesta línia, Donsión va demanar-se per què no es permet als comerços obrir també el Dia de Meritxell o per Nadal i Cap d’Any i va remarcar que si el motiu per permetre l’obertura dels establiments el 14 de març, que enguany cau en dissabte, és turístic les dates nadalenques “són precisament en temporada alta”.

Així mateix, el secretari d’organització de la formació progressista, que va demanar-se també pel que passaria a França si es permetés obrir el 14 de juliol o a Espanya el Dia de la Constitució, va mostrar la seva preocupació pels dies festius que es donin posteriorment als empleats que treballin el 14 de març.

En aquest sentit, Donsión va recordar que el 2011 ja va “haver-hi un precedent” i que aleshores “va haver-hi queixes de molts treballadors a qui el patró no els va deixar triar o no els va deixar fer els dos dies de festa”.

D’altra banda, González va evidenciar també la preocupació de la formació pel Reglament de la qualificació de l’eficiència energètica en l’edificació i per l’etiqueta energètica que s’exigeix ja en les operacions de compravenda d’immobles i que a partir 2023 serà obligatòria també en el cas dels contractes de lloguer.

I és que l’integrant de l’executiva de Progressistes-SDP considera que el reglament “no s’entén” i que és necessari que des de l’executiu “s’expliqui com funciona”. Així mateix, González es va mostrar també preocupat pel registre que es preveu crear, un registre del qual es parla però que “no sabem com funcionarà”.