SDP urgeix la creació d’una llei reguladora de l’habitatge

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 12 de Febrer de 2020

Progressistes-SDP va organitzar ahir dimarts una roda de premsa enfocada al tema de l’habitatge i al salari mínim andorrà. Josep Lluís Donsión, representant de la formació, va recordar la problemàtica de l’habitatge a Andorra així com l’existència de la taula de treball sobre aquest aspecte, i va recalcar la importància que «el Govern faci una llei reguladora i que informi a la ciutadania sobre les mesures que volen prendre respecte a l’habitatge».

Per la seva banda, Elisabet Zoppetti, membre de la CPN de la formació, va assenyalar que «les mesures per incrementar el poder adquisitiu de les famílies no es veuen com s’haurien de veure» i va afegir que «els agradaria obtenir més informació [sobre l’habitatge] perquè és evident que el mercat del lloguer està molt complicat i la gent no pot accedir als preus».

Zoppetti va demanar al Govern aportar una solució, legislar i governar de cara al total de la població del país, incloent famílies monoparentals, amb fills, pensionistes i temporers. La política va posar com a exemple el nivell de vida de Dinamarca i a Berlín, on en els últims dies s’ha pres la decisió de congelar els lloguers durant cinc anys

Zoppetti va proposar alhora establir un topall màxim del preu del metre quadrat per sobre del qual no es pugui augmentar el cost dels lloguers  i que s’apliqui a tots els arrendaments.

Per acabar, Cristina Montolio, consellera progressista d’Ordino, va denunciar novament el baix salari mínim interprofessional d’Andorra, el qual és inferior respecte a Espanya, cosa que segons la representant, podria provocar la marxa de treballadors.