SDP vol una llei per regular el preu de l’habitatge de lloguer

Autor: E. P.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 12 de Febrer de 2020

El secretari d’organització d’SDP, Josep Lluís Donsión, va demanar ahir al Govern que “desenvolupi una llei reguladora de l’habitatge”. En aquest sentit, Donsión va criticar que “les mesures que s’estan prenent no tenen l’efecte desitjat”.

Per la seva part, Elisabet Zopetti va dir que “hem vist que s’està construint més del que es feia fins ara. No obstant, el que s’està fent en gran part és habitatge d’alt estànding, amb la qual cosa no se soluciona el problema”.

Zopetti va anar més enllà, i va recordar que “Dinamarca ha legislat a tot el país per evitar que els lloguers siguin desorbitats”. Preguntada al respecte sobre el tipus de normativa que caldria aplicar, Zopetti no va dubtar que fos “tipus Berlín”.

Cal recordar que la capital alemanya ha congelat els preus durant 5 anys i ha fixat un màxim de 9,8 euros per metre quadrat. Finalment, Cristina Montoliu, consellera d’Ordino, va afirmar que “amb els sous actuals molta gent valorarà tornar al seu país o no venir. Cal prendre mesures per ajudar les empreses”.