Bartumeu acusa Eric Jover de desmentir l’exministre Cinca

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 22 de Gener de 2020

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, critica el Govern per la «falta de seriositat» arran del procés de negociació per adherir-se al Fons Monetari Internacional (FMI). El líder dels Progressites acusa l’Executiu d’«enganyar» la ciutadania sobre el possible cost de l’adhesió a l’ens internacional, que podria ser d’uns 150 milions d’euros.

En la roda de premsa realitzada a la seu del partit ahir a la tarda, Bartumeu va donar a conèixer tres informes d’anteriors executius sobre diferents reunions amb l’entitat amb seu a Washington, que demostren que hi ha anàlisis fets sobre el càlcul estimatiu del Govern en relació a l’adhesió a l’FMI.

Bartumeu va detallar una nota d’una reunió de l’exsecretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, de finals del 2016, en la qual es constatava que «la quota de San Marino és la base» del que hauria de tenir el Principat. Al segon document, que data del 2017, hi apareixen els càlculs estimatius de l’adhesió, que arribarien a uns 150 milions d’euros. A més, segons va explicar Bartumeu, en l’informe hi apareix «l’inconvenient» que obliga a una revisió a l’alça de la quota cada cinc anys.

L’últim document, va explicar l’excap de Govern és sobre una reunió de l’exministre de Finances Jordi Cinca i la mateixa Clàudia Cornella que certifica la quantitat de la quota que hauria de pagar a Andorra. Per això, Bartumeu va afirmar que l’actual ministre de Finances, Eric Jover, «no només ha perdut els papers» sinó que també «ha desmentit Jordi Cinca».