Bartumeu diu que Jover ha perdut els papers en el tema FMI

Autor: B. N.
Font: ALTAVEU
Publicat el: 22 de Gener de 2020

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu ha criticat el ministre de Finances, Eric Jover i ha afirmat en referència a la demanda d’adhesió d’Andorra al Fons Monetàri Internacional (FMI) que “ha perdut els papers literalment”. Bartumeu ha reiterat que el cost de l’adhesió estarà al voltant dels 152 milions d’euros.

Els papers, que segons Bartumeu ha perdut Jover, han aparegut durant la roda de premsa setmanal de Progressistes-SDP. Són notes, actes i informes relatius a l’entrada d’Andorra a l’FMI. En un d’ells, s’exposa que la quota del Principat serà dues vegades i mitja la de San Marino, això és al voltant de 152 milions d’euros.

Bartumeu creu que Jover “hauria d’haver desmentit a l’anterior ministre de Finances, Jordi Cinca i a la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella” i s’ha plantejar que “potser li han encarregat un ministeri que li va gran” i creu que en la seva darrera roda de premsa “va parlar amb petulància i arrogància”. El president de Progressistes-SDP ha insistit en el fet que l’FMI no és un prestador de darrera instància i que no té sentit anar-hi perquè ja hi ha 189 països “però Mònaco i Liechtenstein no hi són”.

D’altra banda, el pròxim dissabte es farà el consell nacional de Progressistes-SDP que analitzarà el resultat de les eleccions comunals, la situació política i comptarà amb la presència de les seves conselleres comunals a Ordino i a Andorra la Vella.