Progressistes-SDP no desapareix

Autor: EDITORIAL
Font: BONDIA
Publicat el: 17 de Juny de 2019

Progressistes-SDP no desapareixerà després dels mals resultats que va assolir en les eleccions generals passades, que van suposar que no obtingués cap conseller general. Malgrat que alguns àugurs de la política ja s’atrevien a vaticinar la mort d’aquest partit, els seus membres van elegir en assemblea general una nova direcció per continuar endavant amb la seva activitat.

L’argument principal per mantenir la formació és que l’espai de centreesquerra progressista que ocupa SDP no el representa actualment cap altra força política.

La nova executiva, en la qual s’han renovat la meitat dels seus membres, tot i que continuarà sent liderada per Jaume Bartumeu com a president, va rebre el 94% dels suports dels assistents, fet que posa de manifest que el partit fa pinya per sortir del que segurament és un dels moments més difícils des de la seva creació.

La posada en marxa d’un partit polític a Andorra, un lloc on en general a molts ciutadans no els agrada identificar-se políticament, no és una tasca fàcil, motiu pel qual sempre és una bona notícia que un que ja estava relativament assentat pugui seguir funcionant.

El cert és que com més opcions polítiques hi hagi en un país, més rica és l’oferta de què disposen els electors cada vegada que són  cridats a les urnes.  Tot i així,  si Progressistes-SDP no vol esdevenir definitivament una força residual no es pot permetre una nova ensopegada i hauria de remuntar necessàriament a les comunals, que estan a tocar.