SDP aposta per estar a les comunals amb plataformes transversals

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 17 de Juny de 2019

Progressistes-SDP aposta per treballar en la construcció de plataformes transversals de caire progressista per a les properes eleccions comunals a les quals es puguin sumar militants de la formació.

Tot i que l’estratègia a seguir de cara a aquests comicis es preveu prendre en una assemblea congressual que tindrà lloc el mes de setembre, la intenció és crear una comissió especial que s’encarregaria de la relació amb els responsables d’altres partits. Ara per ara encara és d’hora per avançar amb qui i on es podria formar una candidatura però l’objectiu d’SPD és poder ser present en almenys quatre parròquies (la mateixa xifra que a les últimes eleccions generals).

Quant a la reedició de Laurèdia en Comú, Jaume Bartumeu, que dissabte va tornar a ser elegit president del partit, es va limitar a dir que “nosaltres som dins de Laurèdia en Comú i hi estem compromesos. Nosaltres estem en aquest barco”.

Des de la formació es defensa que segueix existint un espai polític per a SDP, ja que el PS adopta sovint postures “d’abraçament” de Podem i se situa a “l’esquerra radical” tot i que de vegades fa “un cop de timó” i “s’abraça amb la dreta liberal, fent el ridícul més estrepitós”.

La candidatura a la Comissió de Política Nacional encapçalada per Bartumeu va ser elegida per l’assemblea extraordinària celebrada dissabte. Com a secretari d’organització hi ha Josep Roig i la resta de membres combinen “experiència i joventut”.

Bartumeu va explicar que, tot i que la seva intenció era “començar a descansar”, va decidir fer el pas per tornar a presidir el partit perquè els membres del Consell Nacional (especialment els integrants que van ser candidats a les generals) van demanar-li que els acompanyés en “la fase de transició”.

És per això que s’han incorporat a la Comissió de Política Nacional persones que van formar part de les llistes en aquells comicis. El nou equip preveu organitzar comissions de treball per dinamitzar l’acció política de la formació i implicar la militància i també incidir en la comunicació, sent presents a la premsa escrita, els mitjans audiovisuals i les xarxes socials.

Així es recull en la proposta per encarar els propers quatre anys. En el text es reitera que els resultats de les eleccions generals van ser “dolents” i “molt decebedors”. Amb tot, es recorda que les més de 1.000 persones que van votar el partit es mereixen que aquest continuï.