SDP ‘treu del calaix’ un projecte de conjunt residencial a Santa Coloma per resoldre el problema de l’habitatge

Autor:
Font: ALTAVEU
Publicat el: 31 de Març de 2019

Els progressistes de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) posen l’accent en solucionar els problemes reals de la ciutadania com pot ser la dificultat per accedir a un habitatge digne. En aquest sentit, la formació ha recuperat un projecte de principi de la dècada de 1990 que consideren que podria ser del tot vigent i que ajudaria, sinó a solucionar del tot, sí a oxigenar la situació: es tracta d’un projecte de conjunt residencial de gestió pública al terreny de la Borda de Sales, a Santa Coloma.

Una delegació progressista, amb el cap de llista al capdavant, Josep Roig, han acudit aquest dissabte a l’esmentada zona per exposar sobre el terreny, el projecte que es tenia i que, si escau redimensionat, podria recuperar-se per dotar les parròquies centrals d’un centenar de nous habitatges que anirien complementats, pràcticament, per un centenar i mig de places d’aparcament a les plantes soterrànies.

La parcel·la on la candidatura liderada per Josep Roig voldria desenvolupar el projecte és de titularitat pública. Propietat del Govern, es disposen de 4.430 metres quadrats en els quals, al seu dia, ja es va promoure un concurs públic d’idees per fer-hi un conjunt residencial destinat a habitatge social de gestió pública. Mantenint pràcticament la idea de llavors, s’hi podrien alçar tres blocs que, en global, suposarien 95 nous habitatges de la ratlla de 90 metres quadrats cadascun.

Caldria veure si cal reformular el projecte. I és que la tendència de reduir una mica les estances podria encara permetre encabir més pisos. Al seu dia es preveien tres blocs, els dos primers de sis habitatges per replà i el tercer de cinc. Eren pisos tipus pràcticament idèntics dissenyats per encabir tres habitacions cadascun. Els soterranis dels blocs es destinarien a aparcament propi dels habitatges superiors, a dos nivells, la qual cosa permetia ubicar-hi un total de cent quaranta vehicles.

“El Govern ha deixat abandonada l’Andorra que no va tan bé”
Diversos membres de la candidatura nacional de Socialdemocràcia i Progrés han visitat durant la jornada diferents zones comercials del centre del país. Aquestes visites, segons el candidat a cap de Govern, Josep Roig, “ens permeten confirmar que més enllà de Carlemany i algun altre carrer tenim uns barris força deprimits a nivell de comerç”.

Roig ha explicat que a zones com l’avinguda Príncep Benlloch hi han trobat força botigues tancades, fet que porta a assegurar que “el Govern ha invertit molts recursos en les artèries que sembla que funcionen però ha deixat abandonada l’Andorra que no va tan bé”.

En aquest sentit, el cap de cartell progressista s’ha compromès a treballar per tal que es mantingui la inversió en els principals eixos comercials del Principat, però també en zones menys atractives o desenvolupades atès que també “aporten riquesa i llocs de treball al nostre país”.