Els candidats d’Ordino en un minut: Felip Gallardo, n.1 de Progressistes-SDP

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 29 de Març de 2019

Segons el seu passaport, es diu: Felipe Augusto Gallardo Hurtado.

Edat, estat civil i fills: 57 anys, casat i amb 3 fills. 

Estudis: màster en Educació i TIC.

Professió: mestre d’anglès

Trajectòria política: candidat territorial el 2015 i membre de la comissió de política nacional

Entitats de les quals és soci o membre actiu: Federació Andorrana de Rugbi (FAR), VPC Rugby XV i Associació TEDxAndorralavella.

Cotxe familiar (any): Subaru 2008.

 Viu en un pis de lloguer o de propietat?: de lloguer.

Virtuts que ha de tenir un polític? Vocació de servei públic, honestedat, transparència i humilitat.

Què no es pot tolerar en un polític? La mentida i afavorir uns pocs per sobre del bé comú.

Resumeixi el programa electoral en dues línies. Esperança a redreçar la política al nostre país, recuperar el prestigi de les institucions i posar tots els ciutadans al centre de l’acció política del país.

Prefereix un parlament fragmentat o amb pocs grups? Prefereixo un parlament que faci això, parlamentar, sense fer política no es pot avançar.

El sistema electoral, s’ha de reformar? En quin sentit? Sí. Ja ho vam dir el 2015. Volem una llista única per a les eleccions generals.

Tres aspectes que cal millorar urgentment de la seva parròquia? La desviació de la Massana, l’hotel Casamanya i preservar els espais naturals.

Cal despenalitzar l’avortament? En quins supòsits? Sí. En els tres supòsits.

Encara que posi en perill el Coprincipat? Encara no he sentit cap declaració del Copríncep episcopal sobre aquest tema. El poble andorrà és sobirà i tria els seus representants al Consell General per fer lleis i els Coprínceps han de respectar aquesta llibertat.

L’acord d’associació, s’ha de sotmetre a referèndum? Sí. Ja ho vam dir el 2015.

Nacionalitat a 10, 15 o 20 anys? 10 anys.

Doble nacionalitat, sí o no? No. La nacionalitat andorrana ha de tenir les mateixes condicions que qualsevol altra. No es poden fer andorrans de dos, tres o quatre passaports.

Els càrrecs públics, haurien de fer una declaració de béns pública? Sí, però amb igualtat de condicions. No val fer una declaració i que tots els béns estiguin a nom d’un altre membre de la família.

Cal regular els preus de lloguer de l’habitatge? S’ha d’establir un índex de referència del preu del lloguer elaborat i actualitzat anualment per la Comissió Nacional de l’habitatge i s’ha d’establir un topall en els augments de lloguer en les renovacions de contractes d’arrendament.