Sí al progrés, sí als drets de les dones

Autor: SANDRA CANO
Font: ARA ANDORRA
Publicat el: 21 de Març de 2019

Llegim cada dia més notícies en les quals la dona esdevé víctima de violència de gènere i domèstica. Notícies que són massa esgarrifoses, que ens porten a molts segles enrere, quan ens consideraven pràcticament coses sense cap valor. Notícies que no només ens espanten sinó que de vegades sembla que estem vivint el món al revés.

La violència de gènere i domèstica vers les dones i els infants s’està convertint en una de les xacres socials del segle XXI i això ni ho podem acceptar ni ho podem permetre.

Les dades dels casos atesos pel Servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere i domèstica són alarmants. Massa alarmants, doncs confirmen que és un problema que creix cada dia, i afecta tots els estaments de la població. Tot i que hi ha molts casos que no es denuncien, encara a data d’avui.

Les víctimes callen per por o per vergonya del què diran. Fins i tot perquè hi ha una relació emotiva amb el seu maltractador que no li permet donar un sol pas sense que es faci mal a ella mateixa.

Parlo de dones perquè, tot i que també hi ha homes maltractats, són casos més aïllats que tampoc s’haurien de passar per alt, perquè no deixa de ser violència cap als menors que ho presencien.

Els progressistes no tanquem els ulls front aquesta greu problemàtica, per això des d’SDP volem lluitar per erradicar la violència de gènere i la violència domèstica.

Cal, doncs, intensificar la tasca prèvia en els joves, per evitar comportaments masclistes, des de la conscienciació, la pedagogia i l’exemple dels adults.

Cal també acompanyar aquesta voluntat de més eines i de tots els recursos necessaris als col·lectius professionals que tracten aquesta problemàtica. Cal implementar i impulsar més activament programes de reeducació adreçats als maltractadors.

Aquest 2019 ha de ser un any en el qual la dona tingui protagonisme i deixem de parlar de lluita per passar a parlar de conquesta i consolidació dels drets de les dones, sense excepcions.

Les dones i els homes de Progressistes-SDP defensem i lluitem per aquesta conquesta dels drets de les dones. De tots els drets, inclosos els sexuals i els reproductius.

Tant de bo que algun dia puguem deixar de ser feministes! Això voldrà dir que ho haurem aconseguit!