SDP proposa la reestructuració del servei de duana

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 15 de Març de 2019

El cap de llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig, i els també candidats Víctor Naudi, Jaume Bartumeu i Marian Sanchiz es van reunir amb els representants del sindicat de duana, Jean Paul Cuberes i Enric Montoro, i el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, “per escoltar les seves preocupacions”.

SDP proposa una reestructuració del servei de duana “amb la finalitat de poder disposar de més duaners en la primera línia d’actuació”.

Pel que fa a la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, els representants sindicals es van queixar de la manca d’informació sobre com afectarà la duana, ja que “cap responsable del Govern ha donat resposta a les seves inquietuds”.

L’altre tema que els preocupa és la Llei de la Funció Pública, “aprovada unilateralment per DA”. Per això, Progressistes-SDP proposa en el seu programa derogar-la, recuperar l’esperit de diàleg i obrir un procés de reflexió que integri al futur Govern, els grups parlamentaris i els sindicats dels treballadors públics.

Els duaners tampoc no entenen que el seu reglament, a les taules de treball des del 2004, encara estigui pendent d’aprovar-se i van recordar la seva demanda sobre el port d’arma.