SDP proposa augmentar la partida per a la desviació de Sant Julià

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 11 de Gener de 2019

El conseller general Víctor Naudi ha presentat catorze esmenes al projecte de llei del pressupost per a l’exercici 2019. Les esmenes del portaveu parlamentari de Progressistes-SDP s’adrecen a reforçar el control de les adjudicacions de contractes sense concurrència “per evitar l’arbitrarietat i la discrecionalitat”.

Naudi també proposa dotar d’una partida pressupostària de 300.000 euros l’estudi i construcció d’una rotonda davant del centre comercial “Punt de Trobada per evitar les disfuncions circulatòries i d’accés dels clients i del personal i disminuir el risc d’accidents a la xarxa.”

D’altra banda, el parlamentari de Progressistes-SDP proposa augmentar en un milió d’euros la dotació de la partida pressupostària plurianual per a l’acabament de la desviació de Sant Julià de Lòria. Aquesta esmena es contraposa amb la proposta del Govern de reduir la quantitat destinada a aquests treballs, segons explicava ahir la formació en un comunicat.

Una altra de les esmenes  va enfocada a eliminar les partides pressupostàries previstes per al 2019, 2020 i 2021 amb relació al projecte de construcció de l’heliport nacional. Naudi explica en la motivació de l’esmena, que “no compartim la proposta d’ubicar un heliport a la zona coneguda com Les Tresoles per no reunir les condicions òptimes que ha de regir una infraestructura d’aquest ordre, i per la defensa de la seguretat i la qualitat de vida dels ciutadans que viuen a zones pròximes.”

Naudi proposa també augmentar la partida pressupostària de promoció i acció cultural amb un import de 70.000 euros “per considerar que no es destinen els mitjans suficients per fomentar les visites als museus del país”.

Així mateix, Naudi demana  més pressupost per a promoció turística exterior pel que fa a la subvenció a l’estació de tren Andorra-L’Hospitalet, de 100.000 euros, perquè considera que “cal destinar més mitjans per  facilitar el transport i la correspondència necessaris per garantir una freqüència de viatges fins a Andorra.”

Finalment, en altres dues esmenes presentades, Naudi exposa que el Govern “conculca l’ordenament legislatiu”, ja que al Registre de societats s’ha pogut comprovar que la societat FEDA Solucions SAU, filial de FEDA, de la qual es pretén fer aprovar el pressupost, no estava encara inscrita al Registre de societats en el moment de presentar-se el projecte de pressupost al Consell General.