Bartumeu diu que les negociacions amb la UE s’haurien d’aturar fins després de les eleccions

Autor: B. N.
Font: ARA
Publicat el: 10 d'Octubre de 2018

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, ha dit que s’haurien d’aturar les converses per l’acord d’associació amb la Unió Europea fins després de les eleccions legislatives a Andorra. Bartumeu ha recordat que el mes de maig també hi ha eleccions al parlament europeu i que totes les negociacions s’alentiran. Ha assegurat que “el govern no solament enganya sinó que falseja la realitat del futur acord d’associació, els hem enxampat en 24 hores”.

Després de fer un repàs als últims esdeveniments vinculats a l’annex VI amb el subsidi d’atur, amb les declaracions del ministre espanyol d’Exteriors, Josep Borrell, i les del  ponent permanent del parlament europeu per a l’acord d’associació entre la UE i Andorra, Mònaco i San Marino, Juan Fernando López Aguilar, ha conclòs que “constatem que la mandra d’estudiar els documents són la raó per la qual estem on estem”.

S’ha referit, en relació a l’annex VI, que una delegació de la CASS va viatjar el mes de juny a Brussel·les i que van estar parlant del subsidi d’atur. “Com pot afirmar el Govern i la ministra d’Exteriors que l’annex VI no està damunt de la taula quan la CASS ja està treballant sobre el tema des de fa temps? Hi ha gent que viu en un altra gal·làxia”, ha afegit.

També ha acusat el govern de DA d’irresponsabilitat i de manca de previsió després de set anys de governar amb majoria absoluta. “Encara no s’ha fet un estudi d’impacte, ni s’han estudiat els costos econòmics de l’acord”.

Crítiques al Govern per GrandValira

En la mateixa roda de premsa,  David Pérez, membre de la comissió política nacional d’SDP, ha fet esment a unes declaracions del gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, en el sentit que el final de la marca GrandValira seria “un suïcidi col·lectiu”. Pérez ha dit que en aquest tema “el Govern ha actuat com un bomber piròman i sembla que és l’únic que vulgui que deixi de funcionar el sector de la neu”.