Bartumeu acusa el Govern de “mentider”, “ignorant” i “mandrós”

Autor: E. R.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 10 d'Octubre de 2018

La qüestió referent al subsidi d’atur en les negociacions amb la Unió Europea porta cua. El president d’SDP, Jaume Bartumeu, va car­regar ahir contra el Govern per la manera com ha gestionat la informació sobre l’acord d’associació i demana aturar les negociacions amb Brussel·les fins després de les eleccions generals al Principat. “Estem en una situació molt preocupant, i el millor que ens podria passar és que s’aturessin aquestes converses fins a les pròximes eleccions, perquè si no, segur que el país prendrà mal”, va augurar ahir Bartumeu.

El president de la formació progressista va criticar el Govern pel fet de no haver fet l’informe sobre l’impacte que suposaria per al país arribar a un acord d’associació amb la UE, i a més va afirmar que l’executiu ha actuat “amb absoluta irresponsabilitat” davant del dossier de les negociacions.

De fet, Bartumeu va acusar el Govern de “mentir” sobre el dossier que fa referència a la qüestió del pagament del subsidi d’atur dels ciutadans comunitaris. “Dissortadament hi ha molta ignorància, o voluntària, o derivada de la mandra per entrar a estudiar la complexitat que es manifesta en aquesta qüestió”, va dir el líder d’SDP.

L’excap de Govern va recordar que els màxims mandataris del país eren sabedors des del passat mes de juny que la Unió Europea reclamaria al Principat que en un futur assumeixi la prestació d’atur. De fet, Bartumeu va assegurar que directius de la CASS van viatjar a principis d’estiu a Brussel·les i que “van estar parlant d’aquesta qüestió”.

“Són d’aquelles coses que arribes a pensar que hi ha gent que no només ha perdut el contacte amb la realitat, sinó que viu en una altra galàxia”, va criticar Bartumeu, que alhora va acusar el Govern de fer “propaganda” per “adaptar la realitat”.

El polític va celebrar que la Unió Europea estigui disposada a donar terminis perquè el país s’adapti a les noves normatives, però va alertar que les entitats comunitàries no cediran.

“Hi pot haver una adaptació de les mànigues i de la vora dels pantalons, però no ens poden fer un vestit a mida”, va ironitzar Bartumeu, que creu que les negociacions amb la UE s’acabaran alentint per inèrcia, a causa de les eleccions que se celebraran la primavera que ve al Parlament Europeu.

D’altra banda, Bartumeu, que va recordar que van abandonar el pacte d’Estat per la falta d’informació que rebien per part del Govern, va exigir a l’executiu més transparència per informar la resta de l’arc parlamentari i la ciutadania, que després serà qui haurà d’avalar o no el pacte amb Brussel·les en un referèndum.