Bartumeu contraataca

Autor: EDITORIAL
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 24 de Maig de 2018

L’excap de Govern té motius per estar enfadat perquè, al cap i a la fi, l’impulsor del projecte per crear una plataforma multilateral per a les eleccions generals vinents va ser ell. I no ara, ja en les dues convocatòries electorals anteriors, nacionals i comunals, va posar la idea damunt de la taula.

Liberals i socialdemòcrates van contactar arran de l’inici de converses que va establir el mateix Bartumeu. A l’hora de la veritat l’han deixat fora perquè el PS ha posat com a única gran condició per al pacte que el seu exlíder quedi a fora.

Un cop més ha quedat palès el grau d’enfrontament entre els dirigents del PS i el seu excap de llista. El trencament després de la debacle electoral del 2011 va ser tan traumàtic que encara no s’han tancat els ferides i tot sembla indicar que quedaran obertes per sempre.

Bartumeu ha citat explícitament Pere López com el principal responsable del vet que SDP formés part de la coalició. Però ha estat molt més dur amb els liberals, donant a entendre que considera que l’han traït.

Explicar que Jordi Gallardo i Amadeu Rossell no els miraven als ulls quan li confessaven que López els havia vetat és un cop dur, per després comparar-los amb nens que estan jugant al parxís en un tema tan seriós com és la governabilitat d’un Estat.

El líder d’SDP ha anunciat una llista nacional per a les properes eleccions i no ha descartat que sigui ell qui l’encapçali ni que es puguin fer llistes territorials.

Bartumeu pot convertir-se en el pitjor malson de l’aliança entre el PS i els liberals perquè una llista nacional d’SDP beneficia clarament els demòcrates. Més encara, una llista territorial en parròquies com ara Andorra la Vella pot ser determinant perquè els demòcrates siguin àmpliament favorits.

L’excap de Govern ha deixat clar que si la intenció del PS era que un cop vetat per a la plataforma decidís retirar-se i tancar SDP estaven molt equivocats. Explica que pel carrer li demanen que es presenti novament i que s’ho està pensant.

Bartumeu continua sent un dels pocs polítics que per si mateixos tenen una bossa de vots importants i potser els socialdemòcrates no han calculat bé l’impacte de tornar-lo a posar contra l’espasa i la paret. Especialment quan podria tenir la clau per fer que l’escenari electoral sigui favorable als uns o als altres.