EL PERIÒDIC D'ANDORRA - 21 DES., 2017

SDP esmena les propostes de lleis laborals dels demòcrates

El conseller, Víctor Naudi, va entrar ahir a la Sindicatura quatre esmenes a la proposició de llei qualificada de relacions laborals i la proposició de llei qualificada de conflicte col·lectiu presentades pel Grup parlamentari de Demòcrates per Andorra, segons un comunicat.

Naudi es mostra partidari de suprimir l’article 19 que fa referència als treballs de curta durada, ja que creu que això no queda justificat en aquest article perquè el seu objecte ja està perfectament cobert pel contracte per durada determinada. A més, valora que aquest contracte ja preveu adequadament els sistemes contra el frau i l’abús (límits temporals, conversió en indefinit, etc.) i que el contracte de temporada ja queda definit en l’article 15.

D’altra banda, Naudi també proposa modificar la disposició per a donar mandat al Govern per a regular reglamentàriament les empreses de treball temporal. Els progressistes consideren que la regulació pel que fa a les empreses de treball temporal és força breu i que l’Executiu hauria de regular, en el termini de sis mesos i per via reglamentària aquestes entitats.

Altres esmenes

Quant a la proposició de llei qualificada de mesures de conflicte col·lectiu, Naudi va presentar tres esmenes, dues d’elles busquen afavorir la regulació mitjançant conveni col·lectiu. Naudi considera que facilitaria molt la pau laboral la previsió d’un conveni col·lectiu o acord específic dels serveis i treballs de manteniment que l’empresari i els treballadors considerin pertinents.

Naudi també proposa modificar l’article 21, que fa referència als serveis considerats essencials que es puguin veure afectats per una vaga, afegint-hi el text següent: «En aquest àmbit, el Govern ha d’adoptar els acords necessaris per conciliar en cada cas l’exercici del dret de vaga amb la garantia del funcionament bàsic dels indicats serveis».

Comparteix :
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Email
  • Print