SDP sospita d’una possible especulació d’Andorra Telecom

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 3 de Novembre de 2017

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, sospita que la compra d’una part de les accions de la societat espanyola Avatel-Wikiker per part d’Andorra Telecom podria ser una “mera operació d’especulació”.

Naudi va presentar ahir una demanda d’informació perquè el Govern li faciliti la documentació sobre les últimes inversions que va fer la parapública per adquirir el 37,3% de les accions a la societat espanyola. En un comunicat, la formació va explicar que Naudi “té força dubtes” pel que fa als avantatges que pot comportar aquesta adquisició.

Naudi va sol·licitar la còpia de la documentació de compra i que avala l’oportunitat de l’operació. A més, demana veure els acords que figurin en els actes del consell d’administració amb relació a l’adquisició d’accions de la companyia espanyola. Demana, a més, que el Govern acrediti la composició del capital, és a dir, que especifiqui qui són els accionistes de la companyia espanyola i de les altres societats participades.

A l’escrit, SDP va manifestar la seva “gran preocupació” pel fet que Andorra Telecom inverteixi els fons de l’entitat pública “en inversions dubtoses” a l’estranger quan esdevé “urgent” millorar el servei prestat a les empreses professionals i usuaris d’Andorra, “que reiteradament es planyen de les deficiències del servei de telecomunicacions del país”.

L’acord per adquirir una part de les accions de l’empresa andalusa per part d’Andorra Telecom es va anunciar el 10 d’octubre passat per part del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres.

El ministre va dir que es faria una inversió inicial de 16 milions d’euros per obtenir ara el 37,3% de les accions i una altra inversió de 5,5 milions d’euros en els pròxims cinc anys per passar a tenir el 50% de l’empresa.