SDP donarà suport a Ld’A si recorren la reforma comunal

Autor: LÍDIA RAVENTÓS
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 25 d'Octubre de 2017

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, va informar ahir que ha posat el seu suport a disposició del president del Grup Parlamentari Liberal, Josep Pintat, en cas que portin la llei de transferències i competències comunals al Tribunal Constitucional, tal com va anunciar en seu parlamentària el divendres passat.

El progressista va deixar clar que, al seu entendre, «no hi ha cap dubte que els textos presenten indicis d’inconstitucionalitat» i que, per tant, «presentarem la nostra signatura al recurs que es pugui presentar».

En aquest sentit, el parlamentari d’SDP va ser molt crític amb el paper que va jugar el Partit Socialdemòcrata (PS) a la sessió que va tenir lloc divendres. Des del seu punt de vista, malgrat que els socialdemòcrates van presentar diverses reserves d’esmenes per intentar modificar alguns articles de les lleis que es debatien, finalment només van votar en contra de les transferències però es van abstenir en el cas de les competències.

Malgrat el vot final dels socialdemòcrates, però, el conseller Pere López va indicar que també estaven disposats a portar les lleis al Constitucional.

A més, Naudi va considerar que les reserves d’esmenes presentades pel PS només «variaven el model de la majoria canviant algunes xifres però tampoc arreglava el problema de base». En aquest sentit, va deixar clar que «aquesta no és la reforma que necessita el país».

Finalment, el conseller general va reiterar que la formació creu que era una bona ocasió per fer una reforma de gran envergadura i que finalment no s’ha aprofitat l’ocasió per fer-ho. En aquesta línia va remarcar que des d’un primer moment van mostrar-se en contra dels canvis proposats per Govern i que els informes que van sorgir posteriorment deixaven clar que les propostes legislatives no quadraven amb la Carta Magna.