SDP acusa el Comú d’usar les miccions canines per “tapar la mala gestió”

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 27 d'Octubre de 2017

El comitè local de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) d’Andorra la Vella considera que l’equip de govern comunal de la capital es val de la qüestió de les miccions canines com a excusa per “tapar la mala gestió” al capdavant de la corporació.

I és que després de tenir coneixement que el Comú d’Andorra la Vella s’havia gastat més de 3.000 euros en comprar uns recipients de disseny de plàstic per a cada un dels 3.200 gossos censats a la parròquia, la formació mostra, a través d’un comunicat fet públic ahir, la seva oposició a aquesta iniciativa i, més encara, afirmen “en saber que el repartiment de les ampolletes de disseny es farà dins un estand de la Fira d’Andorra la Vella, el cost del qual supera els 75.000 euros”.

Així mateix, SDP, que recorda l’avís del Comú que sancionarà el propietari que “no ruixi amb aigua les miccions del seu gos”, es fa ressò dels 6.000 euros “gastats” en les cinc columnes E-can, on es vol que els gossos facin les seves miccions en sentir-se atrets per l’olor i rebre una llaminadura, i lamenta que la corporació afirmi que si funciona se’n gastaran 6.000 amb altres “tòtems” ja que això indica que “ni n’estan del tot segurs”.

Davant de qüestions com aquesta, SDP considera que “la majoria comunal de DA continua malbaratant els recursos públics”, i critica la compra de les ampolletes de disseny tot indicant que ells haurien apostat per “la reutilització de qualsevol recipient de plàstic, com els de detergents que es fan servir a les llars”.

Així mateix, continua el comunicat, recorden que les màquines “per fer pixar els animalons” necessitaran un servei de manteniment així com el subministrament constant de llaminadures pels gossos, fet que els porta a pensar que “comportarà, una vegada més, un altre contracte amb una empresa externa”.

En aquest sentit, la formació, que es demana si la futura empresa serà de l’òrbita d’algú de la majoria, assegura que “no hi ha res millor que els arbres envoltats d’un espai de terra nua per facilitar a les mascotes la necessitat natural de fer pipí a la via pública”.

Per tot plegat, SDP, que lamenta que una vegada més des de la majoria comunal es consideri que “la culpa sempre és dels ciutadans” com ja va passar amb les escombraries, s’acusa la corporació de funcionar “de forma descoordinada, atenent les ocurrències de cada departament”.