Creiem en les empreses, creiem en les persones

Autor: SANDRA CANO
Font: BONDIA
Publicat el: 19 d'Octubre de 2017

Fa uns mesos llegíem a la premsa una notícia relacionada amb el Comú de Canillo que deia així: “Queixes del ram de la jardineria per un edicte internacional del Comú”.

Compartim la queixa i hem de dir, parlem clar, que lamentem que es vulgui anar a buscar fora del país materials que les empreses locals poden oferir sense problemes.

Tres edictes que el comú de Canillo ha publicat al Butlletí Oficial del Principat (BOPA) han encès els ànims de les empreses del sector de la jardineria del país. Fonts properes a aquest col·lectiu van indicar que no havia agradat, per una qüestió “d’ètica”, que s’hagués optat per un concurs internacional.

Ara bé, la indignació ha augmentat quan s’han assabentat que l’administració local, a més, hauria avisat per correu electrònic, i amb cinc dies d’antelació, algunes empreses de jardineria catalanes de la publicació dels edictes i fins i tot del contingut dels lots que es volien adjudicar.

Per què es busquen fora del país empreses per a fer feines que poden fer empreses d’aquí? Empreses qualificades i, sobretot, que necessiten treballar per mantenir la seva activitat.

La pregunta que cal formular als responsables de DA és la següent: així és com es pretén fer país?

Fa temps que llegim a la premsa que el Govern contracta persones no residents sota la figura d’agent de l’administració. Molts ciutadans i ciutadanes ho veiem amb moltíssima preocupació.

A Andorra tenim gent qualificada i preparada que es mereixen l’oportunitat. Si es tingués voluntat, buscant a casa nostra hi trobarien bons professionals.

Els ciutadans i les ciutadanes mereixen que es cregui en ells, que se’ls tingui en compte, i que se’ls ofereixi l’oportunitat de treballar.

Amb aquestes actuacions, el missatge que està donant el Govern al jovent és molt clar: per molt que es formin i estiguin preparats no servirà de res, perquè es tindrà més en compte la gent no resident, que no coneix el país i tampoc el dia a dia.

Cal ser més curosos amb la sensibilitat d’aquests joves i professionals perquè el missatge que reben és negatiu per a ells i per a Andorra. No veuen futur amb la política del govern actual.

Fer d’Andorra un bon país és creure en les seves empreses i en les persones que en formen part.

Els països prosperen si les institucions treballen per a tothom.