SDP vol aclarir les sospites d’anomalies en el gasoil de calefacció

Autor: MIREIA AGUILAR
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 18 d'Octubre de 2017

SDP va registrar ahir una pregunta de resposta escrita i una demanda d’informació sobre els procediments de coloració del gasoil destinat a calefacció que s’efectuen a les fronteres amb França i Espanya, davant de la manca d’informació sobre aquests i les sospites de possibles irregularitats.

Víctor Naudi, conseller general del partit i signant de les demandes, va explicar ahir que els dubtes es poden dividir en dos grups, un sobre procediments i seguretat garantida i, l’altre, sobre la prevenció de frau i desviament de combustible per a altres usos abans de la seva manipulació.

Pel que fa al primer grup, els funcionaris de fronteres es van queixar fa un temps que eren ells els encarregats de colorar el carburant amb els consegüents riscos. Arran d’això, el Govern va contractar una empresa privada per a fer aquests serveis però, segons SDP, «hi ha queixes recents d’alguns funcionaris que informen que segueixen fent aquesta funció i sense garanties de seguretat».

Per tant, SDP demana resposta escrita a la següent pregunta en concret: «Quin departament de l’Administració General o quina empresa porta a terme el servei de coloració del gasoil, tant per la duana del Baladrà com per la del riu Runer?».

És significativa la diferenciació entre les dues fronteres perquè, sempre segons Naudi, la frontera franco-andorrana no compta amb les instal·lacions adequades per a la manipulació del combustible, que es trasllada a algun altre lloc [no concretat] del país».

Des d’SDP van indicar que hi ha també sospites que durant aquest transport hi ha desviacions dels combustibles per canals de venda il·lícits.

«A més, si això és així, suposa un doble risc i una doble despesa portar el combustible des del nord a la Vall Central o fins i tot a la frontera del Runer, per després haver de tornar-lo a portar a les parròquies més altes», van apuntar des del partit.