SDP reclama accions imminents a la manca de pisos de lloguer

Autor: L. R.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 20 de Setembre de 2017

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) reclama al Govern que prengui mesures urgents per pal·liar la manca d’habitatges de lloguer que hi ha actualment al Principat. En roda de premsa, el conseller general, Víctor Naudi, i el secretari d’organització, Joan Marc Miralles, van indicar que les mesures anunciades pel cap de Govern la setmana passada en aquest sentit són a llarg termini i no tindran efecte «fins d’aquí mesos o, fins i tot, anys». Per això, van considerar que mentre es posen sobre la taula els canvis a la Llei d’arrendaments de finques urbanes o a la llei del sòl anunciats per Martí, cal dur a termes accions més concretes com ara obligar a les entitats financeres que treguin al mercat els immobles que tenen en propietat.

A més, posen sobre la taula que cal «intentar refredar la bombolla immobiliària que s’està tornant a produir amb preus més barats del que dicta el mercat». Així mateix, van opinar que seria convenient que el Govern posés en marxa un «pla d’ajuts al lloguer» especialment pels joves que es volen independitzar o per a les famílies amb dificultats econòmiques.

Sobre aquesta qüestió, Naudi va opinar que «el Govern ha badat», ja que creu que s’hauria d’haver «anticipat» a la problemàtica. El conseller progressista també va afegir que «no s’entén que en plena crisi econòmica es digués que hi havia milers de pisos buits i ara com ara en faltin».

Per tal d’esclarir les accions que farà el Govern, SDP ha presentat una pregunta que haurà de ser contestada en el proper ple del Consell General sobre aquesta qüestió, així com una altra referent al foment del transport públic i sobre l’estat de la font de colors i el recinte multifuncional.