Naudi creu que l’afer de la plataforma de Soldeu “posa en entredit l’estat de dret”

Autor:
Font: ARA
Publicat el: 28 de Juny de 2017

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha reiterat aquest dimarts que el cap de Govern, Toni Martí, està defensant una “il·legalitat” al justificar el procediment que s’ha seguit amb la plataforma de Soldeu i que això comporta que “es posi en entredit l’estat de dret del nostre país”.

Segons Naudi, la qualificació de projecte d’interès nacional de la plataforma incompleix tres paràmetres que dictamina la llei vigent. En primer lloc, assegura que la competència de redactar projectes d’interès nacional ha de recaure en el Govern i no en un comú. D’altra banda, indica que els equipaments esportius no estan previstos com a projectes d’interès nacional. I per últim, afegeix que els projectes d’interès nacional han de venir del sector públic i no tenir interessos privats.

Segons el conseller general d’SDP, el Govern “hauria d’haver estat molt més curós” i hauria d’haver modificat la Llei del sòl per encabir el projecte. A més, Naudi ha assegurat que el fet d’haver aprovat el projecte contradiu el Pla d’urbanisme de Canillo. “Toni Martí tira pel dret i compromet projectes que podrien ser positius pel país convertint-los en un problema”, ha indicat Naudi.

Sobre la carta de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que ha donat a conèixer aquest dimarts Grandvalira confirmant que la plataforma de Soldeu és condició necessària per desenvolupar les finals de la Copa del Món a la pista de l’Avet, Naudi ha contestat que la FIS va adjudicar la Copa del Món amb les condicions actuals de la pista de l’Àliga i no la de l’Avet. “S’utilitza aquest argument per confondre la ciutadania; és sospitós que la carta arribi just després de la polèmica”, ha afegit.

SDP tramet els comptes a la Sindicatura

D’altra banda, Víctor Naudi ha explicat que aquest dilluns va trametre la documentació de la revisió de comptes d’SDP al síndic general amb la finalitat que la documentació sigui lliurada al Tribunal de Comptes “perquè no quedi cap dubte de la situació financera de la formació”.

Malgrat la situació “desagradable de retrets i calumnies per part de Sílvia Bonet”, Naudi ha assegurat que està molt tranquil. “Per respecte al síndic i per no posar pressió al Tribunal de Comptes no faré més consideracions”, ha dit. Això sí, ha indicat que una vegada la documentació hagi estat analitzada “no tindré cap mena de dubte de manifestar i ensenyar allò que calgui”.