El batxillerat andorrà no convalida el títol de català

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 7 de Juny de 2017

El conseller general per Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, va presentar ahir una pregunta al Govern en relació al fet que el títol de batxillerat del sistema educatiu andorrà no dóna un accés directe a l’obtenció del nivell B2 de llengua catalana.

Naudi exposa en la motivació de la seva pregunta que no entén aquesta situació, quan l’idioma vehicular principal dels estudis de Batxillerat del sistema educatiu andorrà és el català.

Aquesta absència d’homologació automàtica contrasta amb el que s’esdevé en els dos altres sistemes educatius implantats al Principat. Tant al sistema educatiu espanyol com al francès, l’obtenció del diploma equivalent al del batxillerat andorrà permet obtenir automàticament, sense cap mena d’estudis extres, la convalidació del nivell B2 de les seves respectives llengües vehiculars.

DISCRIMINACIÓ / Aquesta situació esdevé «una discriminació» que perjudica els alumnes de l’escola andorrana de batxillerat, segons deixar clar el propi Naudi i, per això, el conseller d’SDP va demanar que el Govern doni les explicacions pertinents, demanant si estan al cas d’aquesta situació anòmala i si tenen previst regular la situació i convalidar el català en un futur, com ja fan els altres dos sistemes educatius.