Naudi pregunta pel títol de català a batxillerat

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 7 de Juny de 2017

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, ha presentat una pregunta de cara a la sessió de control a l’executiu de la setmana vinent en relació amb el fet que el títol de batxillerat del sistema educatiu andorrà no dóna un accés directe a l’obtenció del nivell B2 de llengua catalana.

En la motivació de la seva pregunta, Naudi exposa que no entén aquesta situació quan la llengua vehicular principal dels estudis de batxillerat del sistema educatiu andorrà és la catalana.

I és que des d’SDP s’incideix que aquesta absència d’homologació automàtica contrasta amb el que s’esdevé en els dos altres sistemes educatius implantats a Andorra. Tant al sistema educatiu espanyol com al sistema educatiu francès, l’obtenció del diploma equivalent al del batxillerat andorrà permet obtenir automàticament la convalidació del nivell B2 de les seves respectives llengües vehiculars.

La formació entén que aquesta situació esdevé una discriminació que perjudica els alumnes de batxillerat del sistema andorrà i per això Naudi demana que el Govern doni explicacions.

D’altra banda, el parlamentari d’SDP ha presentat també una altra pregunta, en aquest cas perquè el Govern respongui per escrit, en relació amb el rol que té Santiago Argelich al si del consell d’administració d’Andorra Telecom, on figura com a conseller independent.

Així, Naudi vol saber a proposta de qui va ser nomenat, des de quan i, en cas de no ser-ho, fins quan va formar part del consell, la remuneració que percep i quines responsabilitats li han estat delegades, així com el seu currículum.