Bartumeu acusa Saboya d’haver creat ell i no Toni Martí la cartera d’Economia

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 26 d'Abril de 2017

“És certament una innovació en el nostre sistema constitucional que un ministre anunciï, ell i no el cap de Govern, que deixarà el ministeri pel qual fou anomenat pel cap de Govern, que decideixi alhora, ell i no el cap de Govern, que es quedarà assegut al consell de ministres, i que anunciï, ell i no el cap de Govern, quina és la cartera que ha decidit, ell i no el cap de Govern, d’autoatribuir-se.”

Així de contundent es va mostrar ahir el president d’SDP i excap de Govern, Jaume Bartumeu, a l’hora de valorar la resposta dilluns de qui serà a partir de juliol ministre d’Economia i Innovació, l’encara titular d’Afers Exterior, Gilbert Saboya, a les crítiques de l’oposició que van titllar de “feta a mida”la nova cartera.

“Les declaracions del ministre sortint, Saboya, sobre l’important paper que tindrà el ministre entrant, Saboya, són realment antològiques”, va dir, per afegir que “és una innovació política que aquest ministre sortint i entrant ja vulgui fer callar l’oposició lamentant que s’hagi gosat criticar el seu, mai millor dit, nou ministeri”.

El president d’SDP va aprofitar per criticar també la política del Govern. “Fa quinze dies parlava de les dues andorres, però he de matisar la definició perquè he arribat a la conclusió que n’hi ha tres. La tercera és la del Govern de DA que es mou sense tocar de peus a terra”, va indicar Bartumeu, que també va parlar de l’Andorra de “la bombolla” de l’edifici de Prat de la Creu 62-64.

“Fan declaracions i fotos per a l’àlbum de la història del Govern dels millors o dels pitjors, segons les opinions, si és que encara deixen opinar”, va lamentar, per acusar l’executiu de fer viure “en l’àmbit de la veritat fabricada” el que en l’àmbit dels fets “és pura ficció”, i de“substituir l’acció política per la imaginació propagandística”.

Va dir que “no tenim un Govern, tenim una productora d’esdeveniments”, per sentenciar que “va tancar Ordino Studios i ara tenim Prat de la Creu 62-64 Productions”.

CRÍTIQUES A L’HELIPORT NACIONAL

Bartumeu va fer aquestes declaracions en una roda de premsa en la qual, acompanyat del conseller general d’SDP, Víctor Naudi, van anunciar que demanaran al Govern, mitjançant una pregunta parlamentària, més informació sobre l’heliport nacional, i en què es van mostrar contraris que s’instal·li a la zona de les Tresoles. Naudi va indicar que per a la formació l’heliport “no és un element vital”.

Tots dos van preferir no respondre a més preguntes sobre la marxa del partit de la consellera general Sílvia Bonet.