SDP demana a Cinca que faci un pas al costat

Autor: S. F.
Font: ARA
Publicat el: 1 de Febrer de 2017

“Cinca no pot seguir sent ministre”, ha assegurat el secretari d’organització d’SDP Joan-Marc Miralles, que ha recordat que fa mesos “vam avisar que mantenint Cinca era evident que ens trobaríem en aquesta situació” i donada la conjuntura de les negociacions amb la UE al país li cal “tenir la imatge més pulcra i polida”.

Però l’aspecte i el fet que ha despertat més enuig a les files socialdemòcrates ha estat la utilització del gabinet de premsa del Govern per a la difusió d’un comunicat de premsa per “defensar un ciutadà en una querella que no implica el Govern”. El comunicat del Govern enviat dilluns al vespre per a mostrar la confiança en el ministre davant l’admissió a tràmit de la querella pel cas Orfund qualificava les acusacions contingudes en la querella com “absolutament mancades de fonament”. Per això, SDP demanarà a iniciativa de qui, com s’ha fet i quins recursos s’han esmerçat per a sortir en defensa del ministre portaveu. “És un cas entre Cinca i Samarra, el Govern no hi ha d’entrar en res”, considera.

Miralles ha denunciat el fet que “no és normal que el Govern agafi posicions amb una querella entrada a la Batllia”, recordant els principis de separació de poders i fent valoracions sobre el cas concret. “Coaccionant la justícia no ajuda gens a que se’ns vegi com un interlocutor seriós” de cara a Europa i els països veïns, ha avisat el secretari d’organització d’SDP. Finalment, ha demanat a Cinca que deixi el càrrec: “si us plau, faci un pas al costat i ocupi’s dels seus afers privats”

Esmena al pressupost
D’altra banda, el conseller general Víctor Naudi ha fet referència a l’aprovació d’una de les esmenes que plantejava el seu grup, com és la revalorització de les prestacions de la CASS amb l’increment de l’IPC, “una de les esmenes que valorem com a important”.