Que torni a bategar Encamp

Autor: SANDRA CANO
Font: BONDIA
Publicat el: 18 de Novembre de 2016

Ja van ser premonitòries les paraules de l’actual cònsol després de guanyar les eleccions, el desembre del 2015: “continuarem en la mateixa línia”. Sí, una línia d’ensopiment, sense cap dinàmica per fer progressar la parròquia.

Tot i que ens esforcem per mirar-ho amb altres ulls i ser més optimistes, ens ho posen difícil. Ja ens agradaria no tenir res a dir i poder felicitar la feina feta. Però dissortadament hem de fer pública la nostra decepció. Sovint hem de sentir a dir que tenim la pell fina i hem d’estar mal vistos per voler que les coses es facin, ni millor ni pitjor, sinó que simplement es facin. Ens sap molt greu haver de veure que la parròquia d’Encamp cada dia està més deixada, que passa de ser una ciutat dormitori a una pedania, que l’únic caramelet que ens dóna el Govern de DA és la remodelació de l’hotel Rosaleda.

¿On queden totes aquelles meravelloses promeses electorals que ens van fer? Tan fàcil que es venien en aquella campanya però a la vista de tots està que hi ha un retrocés important per a tots els ciutadans encampadans. Ja no hi ha excusa. Després de cinc anys de govern de DA –comunal i nacional– no s’entén tota aquesta manca d’informació. ¿Per què tanta opacitat? Volem estar informats del perquè de les coses.

La manca de comunicació és la característica de DA a Encamp i al país: fer per no saber, invertir per no tenir fruits.

Haver de sentir, a pilota passada, que s’ha fet una activitat per la canalla o per a la gent del poble dies després i no saber ni que es realitzava. Produeix una clara sensació de desgana. Es veu que no hi ha esma per publicar les activitats que es fan a Encamp.

I així va la parròquia, amb aparcaments comunals sense cotxes, la gran majoria de locals buits i instal·lacions esportives que funcionen a mig gas.

Som notícia per ser la parròquia amb la taxa d’higiene més cara tot el país, i no pas per ser la més neta i polida.

El Pas de la Casa, tot i ser un motor important per l’economia del país no rep inversió. ¿Qui és responsable –casa comuna, Govern– que els turistes pateixin uns carrers plens de forats i unes papereres sempre plenes? Per no parlar de la famosa i polèmica treta de neu, que cada hivern és motiu de discòrdia.

¿Al Pas de la Casa només ens mereixem que el Govern ens catalogui com a ciutat outlet? ¿Què n’ha de dir el cònsol, de tot això?

Deu ser que fa dies que no passegen pel Pas, perquè si hi traguessin el cap podrien veure que hi ha botigues amb primeres marques. I també veurien que el comerç no pot prosperar amb l’estat lamentable dels carrers. Ja seria hora que es replantegés l’estratègia i es fes el que cal per embellir el Pas de la Casa.

¿Han demanat l’opinió als comerciants? Sembla ser que continuem sent la parròquia oblidada.

Demanem públicament a la majoria comunal que doni un gir a les coses. És hora de començar a fer les coses bé, a treballar, a complir punt per punt el que portaven en el seu programa electoral. Escoltar la gent del carrer, visitar els comerciants, les associacions i fer un atansament amb l’oposició només pot afavorir la parròquia. De recursos n’hi ha. Demanem que la transparència comenci a ser norma i que la parroquià torni a bategar.

Si la cosa millora estarem contents de poder-los felicitar.