Naudi diu que és el Govern qui «barreja» el pacte d’Estat amb BPA

Autor: LÍDIA RAVENTÓS
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 16 de Juliol de 2016

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, va assegurar ahir que pel que fa al Pacte d’Estat per a l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) qui està barrejant qüestions és el Govern. Les declaracions de Naudi feien referència a les insinuacions que va fer dimecres el cap de l’Executiu, Toni Martí, després de conèixer la renúncia d’SDP de continuar participant en el pacte d’Estat i que va atribuir a què el partit liderat per Jaume Bartumeu estava barrejant l’acord amb el cas BPA.

En paraules de Naudi, «aquells posicionaments que discrepen lliurement i en funció del lliure pensament de la posició del Govern se’ls castiga o surten a la crítica fàcil i això és allunyar-se dels valors democràtics». Així mateix, el conseller general va apuntar que «no podem acceptar les darreres valoracions fetes pel cap de Govern» que, al seu entendre, «intenten barrejar i confondre la ciutadania amb altres problemes que estan a l’ordre del dia en referència a la crisi de BPA». Per tot, va qualificar la situació de «inacceptable i intolerable».

Amb tot, i mantenint la voluntat de no continuar dins de l’acord, des d’SDP van remarcar que volen treballar «en condicions d’igualtat amb tota la informació». «Si hem d’estar presents simplement perquè se’ns informi no cal estar a dins perquè la informació la rebrem igualment», va afegir. Víctor Naudi també va manifestar que té l’esperança que «el Govern rectifiqui i es pugui realment abordar aquesta qüestió amb les millors condicions per defensar el futur del nostre país els propers anys».

Pel que fa a la reunió amb els diversos agents econòmics i socials que va tenir lloc dijous, el conseller d’SDP va celebrar que «finalment» l’Executiu hagi pres la decisió d’incorporar-los dins el pacte. «La societat civil, econòmica i sindical havia de participar-hi i ens alegrem que finalment hagi estat així perquè els sectors ens feien arribar les seves preocupacions», va aclarir.