Comunicat de premsa relatiu a la demanda d’SDP al cap de Govern perquè cessi el ministre de Finances

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Juliol de 2016

Si el titular de Finances es manté al Govern, SDP suspendrà la seva participació al pacte del 2 de febrer sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea

La Comissió Política Nacional d’SDP va analitzar ahir la preocupant situació que es deriva del manteniment al govern de l’actual ministre de Finances que es troba al bell mig de l’actualitat, fora de les nostres fronteres, per diverses actuacions empresarials dutes a terme abans d’ésser nomenat per Antoni Martí ministre del Govern d’Andorra.

No pretenem, ni ens correspon, entrar a enjudiciar les actuacions anteriors empresarials o professionals, ni tampoc la conducta personal, de Jordi Cinca però sí que considerem necessari recordar, tal i com ho feia el nostre portaveu al Consell General, Victor Naudi, aquesta setmana, que els membres del Govern no poden estar sota sospita d’haver dut a terme actuacions sancionades i rebutjades per la Comunitat Internacional.

La credibilitat de les institucions andorranes està aquesta setmana molt malmesa.

La notícia de la presentació d’una querella contra Jordi Cinca davant els Tribunals de Barcelona, per presumptes actuacions delictives durant la seva gestió directiva de la societat Orfund, ha coincidit amb l’arribada a Andorra de representants judicials i policials italians i espanyols en el marc de dues operacions de cooperació penal internacional que han portat a l’escorcoll de l’entitat bancària de la qual és accionista i alt directiu en situació d’excedència l’actual ministre de Finances.

En aquestes condicions, mantenir el Sr. Cinca al capdavant del ministeri de Finances esdevé una irresponsabilitat i una autèntica provocació a la Comunitat Internacional. ¿Quina credibilitat pot tenir el Govern d’Andorra si el titular del ministeri de Finances és notícia negativa, des de fa setmanes, en relació a afers renyits amb la transparència i les bones pràctiques empresarials i financeres?

Aquesta preocupant situació s’esdevé en uns moments que Andorra es troba en el procés de negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea. Malament podrà el Govern defensar l’interès general d’Andorra amb un ministre de Finances que està sota permanent sospita per presumptes males pràctiques en l’àmbit financer i tributari.

En aquestes condicions SDP considera que esdevé indefugible cessar el ministre de Finances.

Amb el ben entès que, si el cap de Govern manté la seva tossuda defensa del titular de Finances, SDP haurà de deixar en suspens la participació al pacte establert el passat 2 de febrer del 2016 sobre l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea.

No ens podem sentir representats per un ministre sota sospita i no volem ser considerats avaladors de conductes ni actuacions que, amb independència de la seva eventual qualificació jurídica i hipotètica sanció judicial, mereixen la nostra més absoluta reprovació.

Andorra la Vella, 6 de juliol del 2016

(Aquí us podeu descarregar el comunicat en versió pdf)