SDP rebutja la inversió privada a Arcalís si és per urbanitzar-lo

Autor: SÒNIA BAGUDANCH
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 6 de Juliol de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) rebutjarà qualsevol projecte d’inversió externa a Ordino-Arcalís que impliqui el desenvolupament urbanístic de la zona.

Els membres del comitè local del partit a les valls del nord Felip Gallardo, Sílvia Bonet i Joan Abella van comparèixer ahir en roda de premsa per anunciar que estan en contra que “comencin a fer urbanitzacions a dalt sigui sota un pla estratègic o no”, segons va afirmar el coordinador del grup, Felip Gallardo.

En aquest sentit, demanen que el full de ruta del camp de neu “mantingui el principi de respecte cap a la natura i el paisatge”. “No estem d’acord que sigui una porta oberta a la urbanització de les muntanyes”, va recalcar, aclarint que no acceptaran “ni un hotelet”.

Pel que fa a la proposta que va fer pública el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, de deixar que sigui la ciutadania qui decideixi si s’accepta o no inversió privada i de fer-ho a través d’un referèndum, Gallardo va demanar que s’informi bé “perquè no passi com amb el Brexit”.

Mentrestant, Bonet va assenyalar que al plebiscit hi haurien de participar tots els residents d’Ordino i va destacar que el resultat que en surti ha de guanyar per “àmplia majoria” per ser vàlid. “Per majoria absoluta”, va reblar Gallardo.