SDP denuncia que després de 5 anys de DA la reforma sanitària es vagi ajornant

Autor: M. S. C
Font: BONDIA
Publicat el: 22 de Juny de 2016

Després de la darrera sessió de control al Govern, Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va denunciar ahir la manca de projecte de l’executiu i que vagi posposant reformes importants que cal emprendre, com ara la sanitària.

“En cinc anys el més calent és a l’aigüera”, va dir el conseller general de la formació, Víctor Naudi, que va remarcar que les actuacions que s’han d’emprendre en aquest àmbit ja no es poden dilatar més. La formació va denunciar que l’executiu respongui amb evasives, que tot estigui en estudi cinc anys després i que es limiti a donar les culpes de tot als governs anteriors.

Naudi va exposar que durant el Govern socialdemòcrata es van marcar les línies d’aquesta reforma, però DA encara està estudiant la cartera de serveis, després de cinc anys. SDP també va indicar altres qüestions que també estan aturades, com la modificació de les competències i transferències, i va lamentar la manca de seguretat jurídica provocada per les accions mal encaminades impulsades per l’executiu i el fet que sempre s’arribi tard.

Això també s’ha produït, diuen, en el conveni d’intercanvi automàtic d’informació fiscal, que es votarà el 28 de juliol. Naudi va assenyalar que les reserves que hi ha fet el Govern els semblen de “sentit comú” i que no han de trobar impediments.

Per últim, el partit va criticar que el Govern es plantegi estudiar ubicar al Valira un parc d’aigües braves. “Sorprèn que anunciï el projecte quan en el pressupost del 2016 hi havia una font”, va dir Joan Marc Miralles, que considera que no sembla que les dues activitats puguin ser compatibles. També va remarcar altres dificultats, com el fet que hi hagi moltes zones canalitzades i sense llera i que el cabal sigui controlat per FEDA.