SDP creu que “ja era hora” que el Govern actués per defensar els interessos públics

Autor:
Font: ARA
Publicat el: 20 de Maig de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que “ja era hora” que el Govern actués per defensar els interessos públics. Aquest és el parer que han expressat aquest dijous el conseller general Víctor Naudi i el secretari d’organització, Joan Marc Miralles, a preguntes sobre l’anunci fet per l’Executiu sobre la seva constitució com a actor civil en la causa penal que hi ha oberta en el marc de l’afer BPA. Així, i tot i que han manifestat que els estranya que aquesta decisió es prengui ara, consideren que “l’important és defensar l’interès públic” i arribar a saber tota la veritat , evitant que el procés s’allargui.

D’aquesta manera, des d’SDP creuen que aquesta decisió s’hauria d’haver pres abans i consideren que és “curiós” que aquesta decisió es doni coincidint amb l’anunci de la resolució del Tribunal Constitucional al voltant de l’informe de l’INAF sobre la inviabilitat de BPA. I precisament sobre aquesta sentència, han remarcat que els que els “preocupa” que no hagi estat fins arribar al Constitucional que s’ha “tingut en compte” un dret fonamental com el de la defensa, i lamenten que “pot donar la sensació” que no hi ha ben bé una separació de poders, la qual cosa, segons Naudi, pot crear “un desencís” entre la ciutadania. A més, creuen que aquesta sentència també “posa en dubte” la feina de l’INAF i la utilitat de la comissió especial de vigilància ja que l’INAF no va voler facilitar aquest document tot i haver estat demanat pels grups parlamentaris i “ara s’ha demostrat que es tracta d’una qüestió bàsica”.

També han lamentat que qüestions que estan judicialitzades, com el testimoni de Josep Maria Escuer, surtin a la llum. D’aquesta manera, Naudi ha dit que el que és preocupant és que cada dia hi hagi “nous interrogants” i que es genera un “poti-poti que fa més mal que bé”, per tant, reclamen que hi hagi més transparència, que “se sàpiga la veritat”.

Quant al fet que sigui Rosa Ferrer l’advocada de Raiffeisen.ad, diuen que és una qüestió professional, però Miralles ha remarcat que el que és “estrany” és veure que “companys que anaven junts en el cartell” electoral fa un any i mig ara es puguin enfrontar als tribunals, i també ha recordat que Ferrer ha estat “copartícep” de les decisions del Govern sobre l’afer BPA .