SDP nega que hi hagi un «pacte d’Estat» per l’acord amb Europa

Autor: L. R.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 11 de Maig de 2016

Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) va negar ahir que hi hagi un «pacte d’Estat» per l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) perquè Liberals d’Andorra no en forma part. «No se li pot dir pacte d’Estat si no hi ha tot l’arc parlamentari», va assegurar el president d’SDP, Jaume Bartumeu.

Segons va explicar el conseller general, Víctor Naudi, «quan vam signar el pacte ja hi havia pressa» i va deixar poc temps per l’entrada del grup liberal. «Aquestes presses més aviat responien a què dins les files de DA tampoc n’estaven tots convençuts», va apuntar. En aquest sentit, Naudi va recordar que l’oferiment del cap de Govern, Toni Martí, perquè els liberals s’uneixin al pacte segueix sobre la taula però «cada dia que passa és més difícil que aquest pacte s’assoleixi vista la prepotència que està demostrant el cap de Govern».

Per la seva banda, Bartumeu, va exposar que «els liberals tenen tota la raó» i que Martí va voler signar el pacte «per fer la foto». «No els va voler convèncer [als liberals], per tant, poca predisposició té per fer el pacte d’Estat. També es va queixar, d’acord amb el que demana el partit liberal, de la falta d’informació per part del Govern.

BARTUMEU DEMANA UN DEBAT PÚBLIC/ D’altra banda, el president d’SDP va convidar al cap de l’Executiu a participar en un debat públic per tal de poder defensar-se dels atacs rebuts per Martí al Debat d’Orientació Política. Bartumeu també va considerar que al debat hi hauria d’assistir el secretari general dels liberals, Amadeu Rossell, a qui Martí també va dedicar alguns retrets.

El líder d’SDP va acusar al cap de l’Executiu d’autoritari i de creure’s «el cabdill» del país. «Es considera investit d’una hipotètica superioritat i ho expressa de manera verbal i gestual, amb el menyspreu i l’arrogància», va sentenciar.