Jaume Bartumeu acusa Toni Martí de pensar “que és el cabdill del país”

Autor:
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 11 de Maig de 2016

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i ex- cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar que el seu successor al càrrec, Toni Martí, “es pensa que és el cabdill del país”. Ho va fer després que Martí, durant el debat d’orientació política de la setmana passada, assenyalés que havia preferit ser “més part del problema que de la solució” en l’afer BPA.

Bartumeu va qualificar els fets “d’una violenta agressió, agra, brutal i incívica”. Va atribuir les crítiques “de manifestacions d’autoritarisme” justificant que es deuen al fet que “no té cap autoritat moral”. I és que, en la línia del que va expressar el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, durant el seu discurs al debat d’orientació, va insistir en el fet que el cap de Govern no tolera les opinions divergents. “Intenta convèncer que governar és no ser responsables de res. Tot és culpa dels altres, dels mals andorrans”, va assegurar, tot afegint que “pretén atribuir-se la capacitat de distribuir certificats d’andorranitat i de patriotisme”.

Bartumeu va lamentar que s’expressés al Consell General sense donar-li l’oportunitat de debatre. “Es considera investit d’una hipotètica superioritat i ho expressa de manera verbal i gestual, amb el menyspreu i l’arrogància”. Per aquesta raó, insistint a fer-ho des d’una “confrontació respectuosa i democràtica”, va convidar-lo a mantenir “un debat públic en el qual podrem rebatre les seves mesquines acusacions. En el mitjà que vulgui i quan vulgui”.