Roig torna a demanar que la fiscalia actuï d’ofici en el cas de les targetes

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 19 d'Abril de 2016

L’exconseller de Socialdemocràcia i Progrés al comú de Sant Julià de Lòria Josep Roig considera que la fiscalia hauria d’actuar d’ofici en el cas de les despeses injustificades dels excònsols Montserrat Gil i Manel Torrentallé, que ha posat de manifest l’informe del Tribunal de Comptes corresponent a l’exercici del 2014.

Roig, que ja va viure el mateix episodi durant el mandat passat amb els comptes corresponents al 2013, va assegurar que “al meu entendre la denúncia ja està feta, la fa el Tribunal de Comptes, per tant, la fiscalia hauria d’actuar d’ofici”. Una petició que també va fer ara fa un any. Josep Roig va voler deixar clar que en cap cas parlava en nom de la corporació, de la qual forma part actualment com a membre de Laurèdia en Comú, sinó que eren opinions a títol personal.

“La meva opinió no ha canviat i no estic sorprès que la situació es repeteixi. De fet, l’informe confirma alguns comentaris que nosaltres ja havíem fet en el seu moment, com ara que el comú estava per sobre del límit d’endeutament”, va remarcar. Per tot plegat, Roig considera que és necessària l’actuació de la justícia i en aquest cas, “que es faci públic, perquè són casos que generen alarma social i si se sap que la justícia actua es dóna tranquil·litat al ciutadà”.

I és que cal recordar que amb referència al cas del 2013, s’ha sabut que la fiscalia va actuar, però no s’ha arribat a aclarir quina en va ser la motivació (tot apunta que va ser la mateixa Montserrat Gil qui es va presentar voluntàriament a donar explicacions) ni si ha tingut conseqüències. “Si el tribunal diu el que diu, algú hauria d’entrar i investigar. I si és cert el que es diu cal depurar responsabilitats”, va indicar. Cal tenir present, com va remarcar ell mateix, que l’organisme de control exposa clarament que algunes de les accions que es descriuren podrien comportar responsabilitats, tant penals com civils o administratives. Amb tot, no va voler entrar a fer valoracions detallades dels diferents aspectes que qüestiona el fiscalitzador. “El tribunal ja ha fet les valoracions i hem vist les observacions que hi ha a l’informe”, va manifestar.

D’altra banda, l’actual conseller de Cultura del comú va indicar que des de la corporació encara no han disposat de prou temps per “analitzar punt per punt” l’informe del Tribunal de Comptes corresponent al 2014, però va apuntar que “els propers dies segur que a nivell de la junta de govern en parlarem”. Amb tot, va voler destacar que des del primer dia que van entrar al comú “treballem per redreçar la situació”. Cal recordar que l’actual equip de govern comunal ha admès que la situació financera és delicada i, per tant, “estem estudiant la situació i cal entendre molt bé els esforços que s’estan fent pel que fa a finances per tal de reconduir la situació”.