SDP vol agilitat en el reemborsament de prestacions dels fills de pares separats

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 18 d'Abril de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) es mostra preocupat per «les dificultats» en el reemborsament de presentacions sanitàries dels fills de parelles separades. Per aquest motiu, la consellera general d’SDP, Sílvia Bonet, va entrar divendres una pregunta al Consell General demanant al Govern que es simplifiquin els procediments de la Caixa Andorra de la Seguretat Social (CASS).

Segons va informar el mateix grup a través d’un comunicat, Bonet va formular aquesta pregunta recollint «una preocupació, manifestada en el darrer informe presentat pel Raonador del Ciutadà» al Consell General. Des de Socialdemocràcia i Progrés asseguraven que l’informe deixa clar que les queixes d’alguns progenitors separats són reiterades per les dificultats que es troben per recuperar les prestacions sanitàries rebudes pels seus fills.

Tal i com s’exposa en la pregunta que formula SDP, la Caixa Andorrana de Seguretat Social fa el reemborsament únicament al progenitor que té els menors com a beneficiaris. És a dir, l’ingrés es fa al compte del progenitor que té a càrrec els fills sense entrar a esbrinar qui ha pagat l’acte reemborsat.

La consellera general d’SDP recorda que la legislació vigent estableix que reglamentàriament es pot regular que en situació de separació, de divorci o d’extinció de la unió estable de parella, els fills puguin ser assegurats indirectes i trobar-se a càrrec, simultàniament, d’ambdós progenitors.

Tanmateix, en el mateix comunicat informen que gairebé dos anys després que aquella modificació legislativa entrés en vigor –l’estiu del 2014x– «el Govern encara no ha desenvolupat la norma reglamentària escaient».

A l’entendre d’SDP, «cal agilitzar» en els aspectes relacionats amb la condició d’assegurat. I afegeixen que «en aquest cas concret cal dir que des de l’aprovació de la llei al juliol del 2014 i fins a dia d’avui es podria haver elaborat una forma d’actuació dels tràmits per solucionar una problemàtica que va més enllà del que molts es poden imaginar».

Per tot plegat, la consellera general insta el Govern a respondre quines accions pensa dur a terme per donar compliment a aquesta «obligada simplificació» dels tràmits de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.