Bartumeu assisteix a Barcelona a l’entrega del premi Catalunya-Europa segle XXI

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 1 d'Abril de 2016

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, es va desplaçar ahir a Barcelona amb la finalitat de participar de la cerimònia d’entrega del premi «Catalunya Europa Segle XXI» atorgat per la Fundació Catalunya Europa (Pasqual Maragall).

El treball guanyador d’aquesta quarta edició del premi és Of Spitzenkandidaten and European Leaders: The 2014 EP Presidential Campaign in de context of the EU legitimazation process» de Francesco Camonita.

INTERCANVIS AMB ASSISENTS/ Després del lliurament del premi es va desenvolupar una taula rodona El malestar democràtic: resposta europea o replegament nacional? en la qual van tenir presència Javier Solana, actual president d’ESADE Center for Global Economy and Geopolitics; Carlos Carnero, director gerent de la Fundación Alternativas i Carme Colomina, periodista del diari Ara i investigadora associada del CIDOB (Barcelona Centre for Inter- national Affairs).

Tal com informa la formació a través d’un comunicat de premsa, el debat va ser moderat per Antoni Castells, president del Consell Assessor de la Fundació Catalunya Europa i professor. Un cop finalitzat l’intercanvi, Jaume Bartumeu va parlar amb el moderador, Castells, al voltant de la situació política andorrana. Posteriorment, va mantenir una conversa amb Carlos Carnero, de la Fundación Alternativas amb el qual manté una llarga relació.

El president d’SDP va parlar també amb Maria Badia, la directora general de la Conselleria d’Afers Exteriors del govern català. Amb ella van convenir una trobada de cara al futur proper.