SDP retira les demandes contra el Comú per rebre informació

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 18 de Març de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha retirat les dues demandes jurisdiccionals que havia presentat l’anterior mandat contra el Comú de Sant Julià de Lòria davant la manca de resposta a les sol·licituds d’informació que havia presentat Josep Roig com a membre de l’oposició. Segons va explicar el mateix Roig, ara conseller de la majoria comunal, ha estat el resultat de les eleccions parroquials, que van donar lloc a un nou escenari polític, conjuntament amb un acord assolit amb l’actual cònsol major el que ha motivat que la formació hagi desistit d’aquests recursos, presentats el 4 de setembre del 2014 i el 13 de febrer del 2015.

En el primer, el conseller demanava poder disposar del pla de viabilitat de Naturlàndia, mentre que en el segon se sol·licitava la justificació de despeses protocol·làries. Roig va explicar que sobre aquesta darrera qüestió l’últim informe del Tribunal de Comptes ja feia referència a certes despeses que no estaven justificades. Quant al pla de viabilitat, va recordar que en aquell moment la majoria li va adreçar un fulletó informatiu publicat el 2007 que també contenia algunes projeccions econòmiques que no es corresponien amb la realitat del moment en què es va efectuar la sol·licitud d’informació, un document que en cap cas corresponia a un pla de viabilitat.

Roig va destacar que tenint en compte que a hores d’ara forma part de la majoria comunal, com a conseller té accés a tota aquesta informació i per tant dóna per tancat el tema. En relació a l’estat de les dues qüestions, va afirmar que la corporació encara està analitzant els documents i que quan es tingui aquest estudi fet ja es donarà a conèixer.

Així mateix, i preguntat sobre els pagaments fets amb les targetes dels cònsols i que no es van poder justificar, va preferir no fer cap declaració ja que, segons el que els consta de manera oficiosa, el cas està judicialitzat.

Roig va remarcar que actualment està centrat en la seva activitat com a conseller de Cultura, un àmbit en què s’ha marcat com a objectiu aprofitar l’afluència als espectacles que s’organitzen a Sant Julià de Lòria per donar vida a la parròquia. Una iniciativa que ja s’ha posat en marxa és el Mos & Teatre, que pretén que el públic gaudeixi també de l’oferta gastronòmica del poble.