SDP pregunta a Govern sobre la distribució de medicaments a les farmàcies

Autor: REDACCIÓ
Font: FÒRUM.AD
Publicat el: 29 de Febrer de 2016

La consellera general de Socialdemocràcia i Progrés, Sílvia Bonet ha presentat al Govern una bateria de cinc preguntes sobre les condicions en les quals es desenvolupa la distribució de medicaments a les farmàcies.

En la motivació de les preguntes la consellera general d’SDP exposa que els medicaments que els distribuïdors estrangers subministren a les farmàcies es deixen a primera hora del matí a la porta de les farmàcies que, normalment, no obren fins a les 10h. Així els productes farmacèutics romanen al carrer amb el corresponent risc per a la higiene i la salut pública.

En aquest sentit la consellera Sílvia Bonet exposa que “… cal regular la distribució de medicaments a Andorra per oferir les mateixes condicions tant als distribuïdors del nostre país com als estrangers…” I recorda que convé la llei del medicament.

Sílvia Bonet també recorda que, en la seva etapa de ministra de Salut en el govern de Jaume Bartumeu, “… després d’intenses gestions amb els representants del Col·legi de Farmacèutics… ” s’havia acordat aturar aquest mal procediment de “… deixar al carrer els medicaments.”

El Govern haurà doncs de respondre per escrit a la consellera d’SDP cinc preguntes, que va des de les condicions de la distribució (pregunta 1), passant pel nombre d’empreses andorranes i estrangeres que duen a terme la distribució (preguntes 2 i 3).

Sílvia Bonet també vol saber les inspeccions als establiments farmacèutics que ha dut a terme el Govern l’any 2015 (pregunta 4) i quines accions per millorar la distribució ha desenvolupat el Govern entre l’any 2012 i el 2016 (pregunta 5).