SDP pregunta sobre la distribució de medicaments a les farmàcies

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 29 de Febrer de 2016

La consellera general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Sílvia Bonet, ha presentat al Govern una bateria de cinc preguntes sobre les condicions en què es desenvolupa la distribució de medicaments a les farmàcies. Bonet exposa que els fàrmacs que els distribuïdors estrangers subministren a les farmàcies es deixen a primera hora del matí a la porta dels establiments que, normalment, no obren fins a les 10 hores.

Així, els productes farmacèutics estan al carrer, tot i tractar-se de substàncies sensibles, amb el corresponent risc per a la higiene i la salut públiques.

Davant d’això, la consellera remarca que “cal regular la distribució de medicaments a Andorra per oferir les mateixes condicions tant als distribuïdors del nostre país com als estrangers” i recorda que és necessari aprovar la llei del medicament.

A més, Bonet aprofita per destacar que, en la seva etapa com a ministra de Salut al Govern de Jaume Bartumeu, “després d’intenses gestions amb els representants del Col·legi de Farmacèutics” s’havia acordat aturar la pràctica de deixar els medicaments al carrer.

En concret, el Govern haurà de respondre per escrit a la consellera d’SDP cinc preguntes. Bonet demana per les condicions de la distribució i per què es deixen els medicaments al carrer i el nombre d’empreses andorranes i estrangeres que duen a terme la distribució i de quines es tracta.

A més, la consellera general d’SDP també vol saber quines accions d’inspecció sanitària als establiments farmacèutics ha dut a terme el Govern durant l’any 2015 i quines accions per millorar la distribució ha des­envolupat l’executiu amb els laboratoris entre l’any 2012 i el 2016.