SDP qualifica de “menyspreu” la contractació de l’assessor jurídic

Autor: M. F.
Font: BONDIA
Publicat el: 27 de Gener de 2016

“Lamentablement es confirma el menyspreu del Govern envers els professionals del país.” D’aquesta manera veuen des de Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) la contractació d’Emilio Torrejón com a nou cap del gabinet jurídic del Govern. És més, consideren que en aquest cas “no es respecten les normes”, incidint en el fet que el país té “talent més que suficient” per cobrir aquest lloc de treball.

Així ho veuen el president de la formació, Jaume Bartumeu, i el conseller general d’SDP, Víctor Naudi.

D’aquesta manera, van lamentar que aquesta contractació s’hagi fet “a dit” i es demanaven per a què serveix la feina per regular els col·legis professionals si després el Govern fa “contrac­tacions al marge”. Des d’SDP constaten que no ha calgut edictes “ni interns ni externs, es contracta al mercat espanyol”, i afegeixen que “si la recomanació ve del partit de Rajoy” aquesta persona està “més ben considerada i més ben retribuïda”.

Naudi lamentava que de cara als joves aquesta contractació “és un mal exemple” i es demanava com pot estar engrescat el personal que conforma l’administració pública. A més, i tenint en compte que Torrejón prové de la Comunitat Valenciana, on hi ha hagut greus casos de corrupció, Naudi creu que això no contribueix a reforçar la “credibilitat” del país. Des d’SDP manifesten que faran un control d’aquest contracte, si és que n’hi ha, ja que Bartumeu va recordar les paraules d’Antoni Martí en què negava que s’hagués signat i les manifestacions del ministre d’Interior en què “tàcitament” ho reconeix.

Comissió especial
D’altra banda, quant a la possibilitat que els germans Higini i Ramon Cierco puguin comparèixer davant de la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera, Naudi va destacar que més enllà de considerar que aquesta comissió no està donant resultats, “veuria bé” aquesta compareixença ja que creu que aniria “en benefici de la transparència”.

I sobre l’heliport, Naudi va destacar que avaluaran la partida que s’hi destina al pressupost per veure si fan una esmena i afegeix que si l’executiu creia que és una infraestructura imprescindible ja l’hauria pogut “desencallar”.

A l’últim, estan a l’espera de veure quina línia seguirà el nou ministre de Salut.