SDP veu “menyspreu als professionals del país”

Autor: JORDI SALAZAR
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 27 de Gener de 2016

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, va assegurar ahir que la contractació d’Emilio Torrejón com a assessor jurídic de l’executiu representa “un menyspreu del Govern vers els professionals del país”. I hi va afegir que, en aquest cas, “no calen edictes, es contracta al mercat del país veí, i si els treballadors estan recomanats pel partit de Mariano Rajoy, millor”.

Bartumeu va defensar que “a Andorra hi ha talent més que suficient” perquè algú del país ocupi el càrrec, i va preguntar-se “de què ha servit tota la legislació per regular els col·legis professionals”, si al final “el conjunt de contractacions de l’administració es poden fer al marge d’aquests”.

Al seu torn, el conseller general Víctor Naudi va lamentar que “actuacions com aquesta no ajuden, i de cara als nostres joves són un mal exemple”. En aquest sentit, va afirmar que “si els joves veuen que es confia més en gent de fora, quin futur els espera si veuen que el seu talent no es valora?”.

A més, Naudi va assenyalar que el fet que Tor­rejón sigui proper al PP i vingui d’una comunitat autònoma on van proliferar els casos de cor­rupció “no reforça la nostra credibilitat com a país”.

Així mateix, Bartumeu considera que aquest afer no deixa clara quina és la posició del Govern, ja que “mentre Martí diu que el contracte no està signat, Espot diu tàcitament a les xarxes socials que sí. Que es posin d’acord entre ells”, va reclamar.

D’altra banda, Naudi es va mostrar favorable que els germans Cierco compareguin a la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera, una proposta impulsada des del grup demòcrata i que ha secundat també la bancada liberal. “Jo veuria bé que en benefici de la transparència es pogués dur a terme aquesta compareixença”, va ressaltar el parlamentari, tot recordant que, a diferència dels responsables dels organismes parapúblics, que tenen l’obligació de comparèixer periòdicament al Consell, en el cas de particulars aquesta participació “és voluntària”.

En tot cas, va ressaltar que “com més informació hi hagi, millor per a tots”, perquè “aquí hi ha un núvol que no deixa veure què és el que està passant”.

Naudi va insistir en el fet que una compareixença dels germans Cierco permetria “més transparència, que és del que sempre m’he queixat d’aquesta comissió”. Un grup de treball al qual el conseller descarta, ara com ara, tornar a incorporar-se. “Si el plantejament canvia, podria tornar-hi en qualsevol moment”, perquè,  va recordar, “tinc el meu dret de poder-hi assistir”.

Amb tot, i tenint en compte “com ha anat i les darreres compareixences”, Naudi es va refermar en “el que ja vaig dir al principi: de ben poca cosa serveix aquesta comissió”.