SDP contradiu el “triomfalisme” del Govern

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 20 de Gener de 2016

El president d’SDP, Jaume Bartumeu, i el primer secretari de la formació, Joan Marc Miralles, van comparèixer ahir davant de la premsa per rebatre el “triomfalisme” que des del seu punt de vista ha mostrat el Govern pel que fa a la situació econòmica del país.

Consideren que la situació laboral i social és “preocupant”. Miralles va exposar estadístiques d’assalariats i va assegurar que des del juny del 2011 fins al juny del 2015 se n’han perdut més de 1.000, ja que ara fa quatre anys n’hi havia 35.810 mentre que el juny passat eren 34.188. “Els 4 anys de DA són els anys amb menys assalariats des del 2000”,va afirmar. També va apuntar una caiguda de la massa salarial i del salari mitjà. “No es pot dir que hi ha brots verds”, va assegurar.

Bartumeu va deixar clar que el ministre “no pot negar les dades” i va remarcar que “la gestió política és catastròfica”, afegint que “no es pot enganyar la ciutadania” i fer una “roda de premsa triomfalista cada setmana”.

El president d’SDP va criticar que encara no s’hagi aprovat el pressupost i des de la formació també es qüestionen els efectes que pot haver tingut l’obertura econòmica sobre l’economia del país.

D’altra banda, Bartumeu també es va referir a la proposta de Liberals d’Andorra de fer una llei de secrets d’Estat. Considera que seria “un error” i ho veu “contradictori” perquè qui es queixa que no rep informació acabaria oferint cobertura legal a l’executiu per tal de no facilitar la informació demanada.